Żurek na pieczonej kiełbasie – tradycyjny smak w nowej odsłonie

Płatna współpraca

Mąka żytnia w zakwasie nadaje mu kwaśnego posmaku i gęstości. Zamiast niej można jednak użyć płatków owsianych, nawet takich w wersji bezglutenowej
Mąka żytnia w zakwasie nadaje mu kwaśnego posmaku i gęstości. Zamiast niej można jednak użyć płatków owsianych, nawet takich w wersji bezglutenowejmateriały promocyjne

Przepis na żurek na pieczonej kiełbasie

  • 4 upieczone kiełbasy z szynki JBB Bałdyga
  • kilka suszonych podgrzybków
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 l zakwasu na żur (na mące żytniej)
  • 1 łyżka majeranku
  • sól
  • pół szklanki śmietanki
  • ugotowane ziemniaki
  • jajka na twardo
  • świeży majeranek

Sposób przygotowania

Żurek na pieczonej kiełbasie – tradycyjny smak w nowej odsłoniemateriały promocyjne
materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?