Wyborny kompot z jabłek i wiśni. Z dodatkiem mięty i melisy
Orzeźwiający, lekki i pełen naturalnych aromatów. Mateusz Gessler serwuje kompot idealny na każdą porę dnia - z jabłek, wiśni oraz ziołowym akcentem mięty i melisy. Bez cukru, za to z miodem i sercem.

Ten domowy kompot to hołd dla prostoty i świeżości. Soczyste jabłka i słodko-kwaśne wiśnie tworzą owocową bazę, którą dopełniają uspokajająca melisa i orzeźwiająca mięta. Gotowany powoli, dosładzany naturalnym miodem - smakuje wybornie zarówno na ciepło, jak i schłodzony z kostkami lodu. Idealny na rodzinny obiad, piknik albo jako zdrowa alternatywa dla gotowych napojów.
Kompot z jabłek, wiśni, melisy i mięty
Składniki:
Świeże jabłka - 1 kg
Wiśnie bez pestki zamrożone - 500 g
Miód Nektarowy Wielokwiatowy - do smaku
Woda - 3 litry
Mięta - herbatka ziołowa ekspresowa - do smaku
Melisa - herbatka ziołowa ekspresowa - do smaku
Przygotowanie:
W dużym garnku zagotuj wodę. Dodaj przekrojone na 4 jabłka, wiśnie, herbatkę ziołową z mięty i melisy, gotuj na małym ogniu 25 min. Zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Podawaj na ciepło lub na zimno.