Smaki jesieni: 3 sezonowe przepisy z wykorzystaniem ekologicznych produktów

Materiał promocyjny

 Czas na jesienne gotowanie z ekologicznych produktów
Czas na jesienne gotowanie z ekologicznych produktówmateriały promocyjne

Produkty ekologiczne - świadomy wybór

Lekkie placki z cukinii z kruszonym twarogiem i koperkiem

Lekkie placki z cukinii z kruszonym twarogiem i koperkiemmateriały promocyjne
  • 600 g cukinii
  • 1 biała cebula
  • 3 duże jajka (lub 4 mniejsze)
  • 3 ząbki czosnku lub 1,5 łyżeczki suszonego
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól, pieprz, chili, papryka wędzona
  • olej do smażenia
  • do podania: pokruszony twaróg i świeży koperek

Jajka w pomidorach z grzybami i szpinakiem

Jajka w pomidorach z grzybami i szpinakiemmateriały promocyjne
  • 350 g podgrzybków
  • 1 duża biała cebula
  • 3 łyżki masła klarowanego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 150 g szpinaku baby
  • 5 dużych pomidorów
  • 4-5 jajek
  • 2 ząbki czosnku (lub 2 łyżeczki suszonego)
  • 5 łyżek śmietanki 30%
  • płatki chili, sól, pieprz
  • pęczek natki pietruszki
  • 6 kromek dobrego chleba
  • masło
  • tarty ser żółty
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka listków rozmarynu

Pudding chlebowy z jabłkami, orzechami i miodem

Pudding chlebowy z jabłkami, orzechami i miodemmateriały promocyjne
  • 12 grubych kromek chałki (najlepiej lekko czerstwej)
  • 4-5 łyżek brązowego cukru
  • 1-2 łyżeczki aromatu waniliowego
  • 4 jajka
  • 400 ml śmietanki 36%
  • 300 ml mleka
  • szczypta soli
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 słodkie jabłka
  • 200 g orzechów włoskich
  • listki świeżej mięty
  • miód
  • gęsty jogurt
materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?