Saltimbocca alla romana secondo Ewa Olejniczak, czyli cielęcina po rzymsku inaczej

Redakcja

Redakcja

Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romanaAKPA

Saltimbocca alla romana z warzywami na patelnię

  • 400 gramów górki cielęcej 
  • 4 plastry szynki parmeńskiej 
  • kilka listków szałwii 
  • 100 gramów marchewki 
  • 80 gramów fasolki Romano (opcjonalnie zielonej szparagowej) 
  • 80 gramów brokuła 
  • 50 gramów kukurydzy 
  • 100 gramów ziemniaków 
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 
  • 2 łyżki posiekanego koperku 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 50 gramów kaparów 
  • 150 mililitrów białego wytrawnego wina 
  • 100 gramów zimnego masła 
  • oliwa 
  • mąka pszenna 
  • sól, pieprz 
  • ciabatta 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?