Propozycja Mateusza Gesslera na romantyczną kolację. Jak przyrządzić proste ravioli?

Materiał promocyjny

Ravioli rotondi z gorgonzolą, mascarpone i jabłkiem liofilizowanym
Ravioli rotondi z gorgonzolą, mascarpone i jabłkiem liofilizowanymmateriały promocyjne

Ravioli rotondi z gorgonzolą, mascarpone i jabłkiem liofilizowanym

  • 500 g mąki pszennej
  • 1 łyżka oliwy
  • 5 jajek M
  • semolina - na podsypkę
  • 12 g soli
  • 150 g mascarpone
  • 200 g gorgonzoli
  • 1 opakowanie sera typu śródziemnomorskiego w kostkach Arla Apetina
  • miód - do smaku
  • 2 gałązki mięty
  • 500 g gotowanych przeciśniętych ziemniaków
  • pieprz - do smaku
  • 120 g masła 82 proc.
  • 100 ml białego wina
  • 3 gałązki szałwii
  • sól i pieprz - do smaku
  • 40 g jabłka liofilizowanego
  • Mikroliście jadalne mix
  • Kwiaty jadalne mix

Jak przygotować ravioli rotondi z gorgonzolą, mascarpone i jabłkiem liofilizowanym?

halo tu polsat: aromatyczne ravioli według Mateusza Gessleramateriały promocyjne
materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?