Propozycja Mateusza Gesslera, która zachwyci zaproszonych gości: tarta filo z burakiem, karmelizowaną cebulą i serem Arla Apetina

Materiał promocyjny

Tarta filo z burakiem, karmelizowaną cebulą i serem Arla Apetina
Tarta filo z burakiem, karmelizowaną cebulą i serem Arla Apetinamateriały promocyjne

Tarta filo z burakiem, karmelizowaną cebulą i serem typu śródziemnomorskiego Arla Apetina

Propozycja Mateusza Gesslera, która zachwyci zaproszonych gości: tarta filo z burakiem, karmelizowaną cebulą i serem Arla Apetinamateriały promocyjne
  • ser Arla Apetina typu śródziemnomorskiego
  • 500 g cebuli białej
  • duża łyżka masła
  • trzy łyżki cukru
  • trzy łyżki octu balsamico
  • osiem papierów ciasta filo
  • 70 g masła klarowanego
  • 400 g gotowanych i obranych buraków
  • trzy duże łyżki oleju rzepakowego
  • łyżka zataru
  • trzy łyżki orzechów pinii
  • garść roszponki  
  • granat (pestki do dekoracji)
  • świeża bazylia

Jak przygotować tartę filo z burakiem, karmelizowaną cebulą i serem Arla Apetina?

materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?