Pomysł na prezent z marką Ambition

Płatna współpraca

Znalezienie prezentu, niezależnie od okazji, to zawsze spore wyzwanie. Myślimy o rzeczach luksusowych, drogich lub wyjątkowo oryginalnych, przekonani, że to właśnie one sprawią obdarowywanym najwięcej radości. Tymczasem sekret idealnego prezentu jest prostszy, niż może się wydawać: to po prostu przedmioty praktyczne. Im częściej będziemy po nie sięgać, tym lepiej.

Zaproponowane w kolejnym odcinku „halo tu polsat” Pollo al champagne to danie, które zadowoli każdego miłośnika wykwintnych smaków
Zaproponowane w kolejnym odcinku „halo tu polsat” Pollo al champagne to danie, które zadowoli każdego miłośnika wykwintnych smakówmateriały promocyjne

Powyższy warunek spełniają dowolne akcesoria kuchenne. Wysokiej jakości noże, deski do krojenia, eleganckie kubki - niezależnie, na co ostatecznie się zdecydujemy, zawsze będziemy mieć pewność, że obdarowywana osoba będzie po nie sięgać każdego dnia. W praktyce oznacza to, że... trafiliśmy z prezentem. Każdy z nas ceni bowiem rzeczy, które są nie tylko ładne, ale także użyteczne.

Pomysł na prezent z marką Ambitionmateriały promocyjne

Akcesoria kuchenne od Ambition, czyli praktyczność w najlepszym wydaniu

Elegancki zestaw noży nie tylko świetnie wygląda na kuchennym blacie, ale także sprawdzi się w codziennym gotowaniu. Porządna deska do krojenia to natomiast podstawa każdej kulinarnej przygody. Stylowy kubek termiczny? Z pewnością umili poranki w drodze do pracy. Aby jednak prezenty spełniły swoją funkcję i służyły przez lata, kluczowy jest wybór produktów z najwyższej półki.

Produkty marki Ambition nie bez powodu od lat pozostają symbolem jakości. Choćby zestaw noży z bloku Parma - dzięki ergonomicznej rękojeści i ostrzom z wysokiej klasy stali nierdzewnej, krojenie stanie się czystą przyjemnością. Z trwałego drewna wykonane zostały z kolei deski do krojenia Natural - równie nieocenione podczas przygotowywania posiłków.

Natomiast miłośnikom porannej kawy lub herbaty podarować można kubki termiczne Ballet i Art Deco Stars. Są one nie tylko stylowe, ale przede wszystkim szczelne i efektywnie trzymające ciepło. Osoby, dla których szukamy prezentów, nie lubią pić w biegu? Nie szkodzi! Wybierzmy porcelanowe kubki Galactic White, które dodatkowo do codziennych chwil dodadzą szczypty luksusu.

Pollo al champagne: kulinarny dowód na praktyczność prezentów od Ambition

Jeśli nadal mamy wątpliwości, czy zaproponowane pomysły na prezenty kuchenne rzeczywiście będą praktyczne, warto spojrzeć na nie z perspektywy ich codziennego zastosowania. Dobrym przykładem mogą być sytuacje, gdy chcemy przygotować coś wyjątkowego - na przykład eleganckie danie, takie jak Pollo al Champagne, które pojawiło się w kolejnym odcinku programu "halo tu polsat". Delikatne mięso kurczaka, aromatyczne dodatki i kremowy sos to kompozycja, która zachwyci każdego miłośnika wykwintnych smaków. Przygotowanie takiego posiłku wymaga nie tylko dobrych składników, ale także odpowiednich narzędzi, które ułatwią pracę w kuchni i podkreślą wartość dobrze dobranych prezentów.

Składniki:

  • dwa filety z kurczaka kukurydzianego ze skórą
  • 150 g plastrowanej szynki wędzonej
  • 50 g suszonych grzybów
  • trzy ząbki czosnku
  • cebula biała
  • szklanka wina musującego wytrawnego
  • 250 ml śmietanki 30 proc.
  • szklanka wywaru drobiowego
  • szklanka białego ryżu

Przygotowanie:

Samodzielne przygotowanie Pollo al champagne to najlepszy dowód na to, że praktyczność może iść w parze ze smakiem. Dzięki odpowiednim narzędziom - nożom z zestawu Parma i desce Natural - przygotowanie tego dania będzie czystą przyjemnością.

Zaczynamy od namoczenia suszonych grzybów w ciepłej wodzie, tak aby nabrały miękkości. W międzyczasie rozgrzej patelnię z odrobiną oleju. Filety z kurczaka połóż na patelni skórą do dołu i smaż, aż nabiorą złotego koloru. Następnie obróć mięso, dodaj posiekany czosnek, drobno pokrojoną cebulę, grzyby i wrzuć wędzoną szynkę pokrojoną w cienkie paseczki.

Gdy składniki zaczną się łączyć w całość, wlej szklankę wytrawnego wina musującego. Gotuj na średnim ogniu przez kilka minut, aby alkohol odparował. Dodaj wywar drobiowy i gotuj około 12 minut. Na koniec wlej śmietankę i poczekaj, aż sos osiągnie idealną konsystencję. Podawaj z białym ryżem, ponieważ doskonale wchłonie on kremowy sos.

Płatna współpraca

materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas