Po trzykroć mleczny pudding z wiekami historii w tle. Ryżowy deser z przepisu Ewy Wachowicz

Redakcja

Redakcja

Pudding ryżowy
Pudding ryżowy123RF/PICSEL

Pudding ryżowy z pieczonymi jabłkami

  • 4 jabłka 
  • 2 łyżki miodu 
  • 2 łyżki cukru 
  • 2 szklanki ryżu krótkoziarnistego 
  • 500 mililitrów wody 
  • 2 łyżeczki soli 
  • 1/2 pomarańczy 
  • 1/2 cytryny 
  • 2 laski i 1/2 łyżeczki cynamonu 
  • 3 goździki 
  • 1 litr mleka 
  • 500 mililitrów skondensowanego mleka 
  • 500 mililitrów niesłodzonego mleka zagęszczonego 
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?