​Musowa tarta czekoladowa według Bogumiła Przybylaka - z ciepłymi wiśniami i... słonym akcentem

Redakcja

Redakcja

Tarta czekoladowa
Tarta czekoladowaAI-generatedhalo tu polsat

Czekoladowa tarta według Bogumiła Przybylaka

  • 250 mililitrów śmietanki o 30-procentowej zawartości tłuszczu 
  • 315 gramów masła 
  • 100 gramów kakao 
  • 100 gramów czekolady o 55-procentowej zawartości kakao 
  • 100 gramów czekolady o 34-procentowej zawartości kakao 
  • 120 gramów żółtek 
  • 200 gramów cukru pudru 
  • 1 opakowanie kruchych ciastek 
  • 100 gramów mrożonych wiśni bez pestek  
  • 40 gramów cukru kryształu 
  • 10 gramów skrobi ziemniaczanej 
  • lody śmietankowe 
  • sól morska
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?