Kiełbaski w sosie teriyaki – azjatyckie danie z polskim akcentem

Płatna współpraca

To danie jest dowodem na to, że z kilku prostych składników można wyczarować wyjątkowy, orientalny obiad
To danie jest dowodem na to, że z kilku prostych składników można wyczarować wyjątkowy, orientalny obiadmateriały promocyjne
Kiełbaski w sosie teriyaki – azjatyckie danie z polskim akcentemmateriały promocyjne
  • 4 szt. kiełbaski z szynki bez osłonki JBB Bałdyga
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 2 cebule, pokrojone w piórka
  • 3 cm świeżego imbiru, obranego i posiekanego
  • 1 papryczka chili, pokrojona w cienkie paseczki
  • 2 marchewki, pokrojone w cienkie paski
  • 2 czerwone papryki, pokrojone w paski
  • 1 cukinia, pokrojona w paski
  • 6 łyżek sosu teriyaki
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 2 łyżki sezamu
  • 4 łodygi świeżej kolendry
  • 250 g ryżu jaśminowego
materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?