Jajka po szkocku z bukietem warzyw

Artykuł sponsorowany

Gorące jajka po szkocku podajemy z bukietem warzyw i sosem chrzanowym
Gorące jajka po szkocku podajemy z bukietem warzyw i sosem chrzanowymmateriały promocyjne
Jajka po szkocku z bukietem warzyw materiały promocyjne

Jajka po szkocku z bukietem warzyw - jak je przyrządzić?

  • 10 jajek ugotowanych na półtwardo (ok. 6-7 minut)
  • 600-700 g mielonego mięsa z szynki
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 2 surowe jajka
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • odrobina oleju w sprayu
  • 500 g dowolnych warzyw (np. ziemniaki, papryka, cukinia, marchewka)
  • sól, tymianek, oliwa z oliwek
  • 4 łyżki chrzanu
  • 5 łyżek jogurtu greckiego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz do smaku
materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?