Gessler zaszalał. Ten kurczak w sosie musztardowo-miodowym smakuje bosko

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Kurczak
Kurczakwhitestorm123RF/PICSEL

Kurczak kukurydziany czyli zdrowsza wersja drobiu

Składniki na cztery porcje

  • Pierś z kurczaka kukurydzianego z kostką z solanki - 4 sztuki.
  • 1 litr wody
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy, 
  • główka czosnku, 
  • majeranek 
  • masło klarowane
  • 200 g. śmietany 30% 
  • 80 g. musztardy Dijon 
  • 20 g. musztardy francuskiej 
  • 100 ml. wina białego pół wytrawnego 
  • 150 g. bulionu mięsnego - 150 g.
  • 30 g masła 82%
  • 10 g. tymianku świeżego 
  • 30 g. miodu lipowego 
  • sól / pieprz - do smaku
  • 6 sztuk średniej wielkości jajek
  • 300 g. mąki pszennej typ 550 
  • 30 g. masła klarowanego 
  • sól - do smaku
  • Mikro zioła mix
  • Kwiaty jadalne mix

Sposób przygotowania piersi z kurczaka od Gesslera