Ekologiczna kiełbasa wiejska w soczewicy z warzywami

Materiał promocyjny

Podajemy soczewicę z warzywami i boczkiem, posypaną natką pietruszki, obok kładziemy kawałek złocistej kiełbasy
Podajemy soczewicę z warzywami i boczkiem, posypaną natką pietruszki, obok kładziemy kawałek złocistej kiełbasymateriały promocyjne

Dlaczego warto wybierać produkty ekologiczne?

Jak rozpoznać prawdziwy produkt ekologiczny?

Kiełbasa wiejska z soczewicą i warzywami - przepis

  • 200 g zielonej soczewicy
  • 150 g wędzonego boczku w kawałku
  • 1 duża marchewka
  • 1 duża pietruszka (korzeń)
  • 1 cebula
  • 5-6 młodych ziemniaków w mundurkach
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu warzywnego lub mięsnego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • świeża natka pietruszki do posypania
  • 400 g dobrej jakości kiełbasy wiejskiej lub śląskiej
  • 1 łyżka oleju (do posmarowania)
  • musztarda
materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?