​Drobiowe (i jesienne) leczo według Karoliny Stolarskiej-Bigos - z dyniowymi kluskami i... białej kiełbasy

Redakcja

Redakcja

Leczo
LeczoAI-generatedhalo tu polsat

Drobiowe leczo z ziemniaczano-dyniowymi kluskami i białą kiełbasą

  • 350 gramów purée z dyni hokkaido
  • 650 gramów ugotowanych ziemniaków
  • 150 gramów mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 4 białe kiełbasy
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 2 duże pomidory malinowe
  • 1 cukinia
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 200 mililitrów passaty pomidorowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej słodkiej
  • szczypta chili
  • sól, pieprz
  • świeża natka pietruszki
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?