Dekoracja stołu na Wigilię – stwórz niezapomnianą atmosferę dzięki zastawie marki Ambition

Płatna współpraca

Dekoracja wigilijnego stołu to sztuka łączenia elegancji i wystawności z praktycznością
Dekoracja wigilijnego stołu to sztuka łączenia elegancji i wystawności z praktycznościąmateriały promocyjne

Jak udekorować wigilijny stół z pomocą marki Ambition?

Pieczony indyk z Ameryki

  • 1 indyk (4-6 kg, w zależności od liczby gości)
  • 200 g masła (miękkiego
  • 4 ząbki czosnku (posiekane)
  • 1 cytryna (pokrojona na ćwiartki)
  • 1 pomarańcza (opcjonalnie, dla dodatkowego aromatu
  • Kilka gałązek świeżych ziół (tymianku, rozmarynu, szałwii, pietruszki)
  • Sól i pieprz (do smaku)
  • 1 cebula (pokrojona na ćwiartki)
  • 1-2 szklanki bulionu drobiowego (do podlewania)
  • 300 g bułki tartej lub pokrojonego w kostkę pieczywa
  • 1 cebula (drobno posiekana)
  • 2 łodygi selera naciowego (posiekane)
  • 1 jabłko (pokrojone w kostkę)
  • 1/2 szklanki suszonej żurawiny lub rodzynek
  • 100 g masła
  • Świeże zioła (tymianek, natka pietruszki)
  • Sól i pieprz
  • 300 g żurawiny ze słoiczka
  • 150 g bulionu z pieczenia indyka
  • Opcjonalnie: skórka z pomarańczy
  • 20 g octu jabłkowego
  • 2 kg ziemniaczków małych odmiana Amadine (małe ziemniaczki)
  • 5 ząbków czosnku
  • 20 g tymianku świeżego
  • 10 g rozmarynu świeżego
  • 50 ml oleju
  • 100 g masła
  • Sól i pieprz do smaku
Pieczony indyk z Ameryki materiały promocyjne
materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?